Ne vem kaj je s temi Portugalci, ampak tukaj “malo ven” sploh ne obstaja. Ven (skoraj amortus) ali raje ostani doma. Tudi navadne večerje (ki so na portugalskem standard), se večkrat končajo v poznih jutranjih urah. Sploh pa je večinoma ‘meeting time’ okoli polnoči in pred 2 uro v klubih nimaš kaj iskati. Muzika pa.. vsaj za moje pojme, safer od safra.

Ne vem kaj je narobe s tem folkom, ampak tudi na vseh študentskih žurih vedno vedo, kateri DJ bo, medtem ko za bende večinoma nimajo pojma. In je pač DJ vedno ‘main name’. In najboljše je, da so največji žuri tukaj tedenski. Ne pa tako kot pri nas, Škisova tržnica en dan, pa še to te ob 3 zjutraj naženejo domov. Tukaj je bilo npr. brucovanje cel teden, začelo se je zvečer, bendi so odigrali do 5 zjutraj, potem pa je prišel za par urc na vrsto še kak DJ (no, jaz sem se takrat raje pobrala) in naslednji dan ponovi vajo. In še nadaljevanje: vsaka univerza ima teden brucov ob svojem terminu, tako da z malo organizacije lahko dobro obdelaš bližnjo in daljno okolico. Cene pa še nižnje od študentskih (mogoče pa ravno zato tu spijejo 11,5 l alkohola/prebivalca?).

Še druga stvar. Shoti. Ne vem, ali v Slo tega res ni, ali pa se sama zadržujem na bolj “ne naprednih” mestih. V shot ti tukaj uspejo namešat vsega in svašta, itak logično da sama žganarija. Tradicionalna Tomarska mešanica, sicer ravno ni shot, je pa zelo zanimiva kombinacija in ko sem jo prvič naročala, sem mislila da se delajo norca. “Kégadu” (tisti e je sicer neka mešanica med e-jem in a-jem), če ga naglasiš na “a”, pa dobiš nekakšem podoben pomen, kot “Full of shit”. Torej, 2 dcl kozarec, prva tretjina se skoraj cela napolni z absinthom, nato ginga (portugalski češnjev liker) in zadnjo tretjino zapolniš še s polovico kokakole in piva. Mogoče se sliši res nemogoče, ampak dejansko pride ven nekaj rdeče barve in zelo sladko. Pa dobro. 🙂

No, pa da se vrnem nazaj h glasbi. Največja tuga je, ko že itak obupen komad čez 1 mesec izide v remix verziji (ki je itak še slabša od originala) in potem ima vse to čez še en nesposoben DJ. Oj, Metelkova, kje si zdaj?

Nič, trenutno se obeta krst brucev. Bruc je nekaj, kar si definitivno ne želiš biti na Portugalskem 😀

Random Posts