In je bil spet eden tistih dnevov, ko smo v začrtanem krogu okoli Tomarja izbrali novo lokacijo – Ourém.. In spet se je našim načrtom smejalo pol študenta. Ajd, bus, smer Fátima.

Avtobusna kot avtobusna in tudi tista v Tomarju ne izgleda najlepše. Mesto samo pa se deli na dva dela – starega in novega. Star del je na hribu ter razen gradu in nekaj hiš znotraj obzidja je to pač to. Grad lepo na vrhu, eden izmed mnogih na Portugalskem. Del obzidja, dva stolpa ..
Potem ko menimo, da imamo starega dela dovolj, na poti srečamo še največjo kobilico ever. Novi del pa itak da.. Nič!! In do enega in edinega busa za nazaj pa še polovica popoldneva. Takrat nam je skoraj postalo logično, zakaj so nam namignili, da naša izbira ni ravno med top 🙂 Razen, če nisi res v bližini in imaš res preveč časa, potem skočiš samo na grad, pa še ta zdaleč ni med top x. 😉

Ja, pač smo odigrali še turnir križcev in krožcev, vislic in vsega mogočega, vmes skušali poiskati drug barčič, ampak žal neuspešno. Tako je pač sledil še drug turnir.